Dette er tekstversionen af Poul-Erik og Lotte hygger om dialysepatienterne
Klik her for at komme til den grafiske version af Poul-Erik og Lotte hygger om dialysepatienterne

Forside - Om sitet - Læs op - Sitemap


Poul-Erik og Lotte hygger om dialysepatienterne


Bragt i nyhedsbrevet SVS-NYT den 25. juni 2019

Nyreforeningen Sydvestjylland har igen været på besøg for at hygge lidt om patienterne, der hver uge tilbringer mange timer i dialyse.

 

SVS-NYT
Poul-Erik Henriksen og Lotte Christiansen sidder i bestyrelsen i Nyreforeningen Sydvestjylland. De holder af at sprede lidt glæde i dialysepatienternes ellers hårde liv, hvor sygdom hver uge kræver masser af timer på langs, mens dialysemaskinen gør sit arbejde. Her serverer de kage for Anni Holt.   
 

 

De store lagkager af den helt klassiske slags med masser af flødeskum, creme og jordbær får hurtigt ben at gå på, da Poul-Erik Henriksen og Lotte Christiansen fra Nyreforeningen Sydvestjylland bevæger sig gennem dialyseafdelingen på Sydvestjysk Sygehus.

På de store stuer ligger patienterne i senge, mens de er tilkoblet dialysemaskinerne. Sådan foregår det flere gange om ugen, når de nyresyge patienter er nødt til at få mekanisk hjælp til at rense blodet. Ventetid optager derfor ganske meget af deres tid, så da Poul-Erik Henriksen og Lotte Christiansen kigger ind med lagkage, slår de fleste til.  

- Det er da dejligt, når man bare ligger her og den smager godt, smiler Anni Holt.

 

Hun er på dagens formiddagshold. I eftermiddag møder et nyt hold dialysepatienter - og så kommer Lotte Christiansen igen med nye lagkager.


- Ingen skal snydes, så vi kommer i alt fire gange fordelt over to dage. Det er blevet en tradition, at vi serverer lagkage i starten af sommeren ligesom vi kommer med æbleskiver i december. Mange af vores medlemmer kommer jo her på afdelingen og vi ved, at tiden kan være lang og hård, så det er en måde at gøre lidt godt for dem, forklarer Lotte Christiansen, der ligesom Poul-Erik Henriksen sidder i bestyrelsen i Nyreforeningen Sydvestjylland.  


 

 

  
Region Syddanmark - Email: kontakt@regionsyddanmark.dk