Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
 Sydvestjysk SygehusTil Region SyddanmarkTil forsiden

Flyttekasserne på Medicinsk Sengeafsnit er nu pakket ud

I sidste uge var der travlt på 4. sal, hvor Medicinsk Sengeafsnit flyttede ind på en nyistandsat afdeling – en afdeling, hvor nye driftskoncepter de næste 3 år skal afprøves og testes inden personale, patienter og koncepter flytter over i den nye sengebygning i 2019.

Indtil for nylig boede de på 1. sal og hed Hjerte- og Nefrologisk Afsnit. I sidste uge flyttede de op på 4. sal og hedder nu Medicinsk Sengeafsnit. Flytningen og navneforandringen skyldes, at Hjerte- og Nefrologisk Afsnit blev udpeget til at være testafdeling i forbindelse med byggeriet af sygehusets nye sengebygning.

 

Flytning af 242
 
Flytning af 242 2Hel afdeling er testområde
Når den nye sengebygning i Haraldsgade står færdig, bliver det blandt andet med 158 enestuer, bedside-registrering, nyt logistikkoncept og nyt bespisningskoncept. Og imens håndværkerne frem til 2019 har travlt på byggepladsen, bruges tiden fornuftigt på Medicinsk Sengeafsnit, hvor de nu skal til at afprøve de nye driftskoncepter.

Fra pavillon til sengeafsnit
Det startede i en pavillon for et års tid siden. Her blev der bygget en komplet model af den type enestue man forventede, den nye sengebygning skulle indrettes med. I pavillonen kom personale, patienter og arbejdstilsyn på besøg og gav deres besyv med, og således blev stuen undervejs rettet til.

Nu er sengestuen fra pavillonen flyttet op på Medicinsk Sengeafsnit, og sammen med de øvrige stuer, der er indrettet magen til, skal de nye driftskoncepter for alvor afprøves:

- Det vi skal have afprøvet er, om koncepterne fungerer i praksis. Bespisningskonceptet, hvor patienterne selv skal gå ud til en madvogn og hente deres måltid, startede vi på for en måneds tid siden, og det kører rigtig godt, fortæller afdelingssygeplejerske Jane Birkebæk, og fortsætter:

- Vi er blevet lidt udfordret på logistikkonceptet, hvor skabe på de enkelte stuer er fyldt op på forhånd, så personalet ikke skal gå frem og tilbage mellem stue og depot. Vi har endnu ikke helt overblikket over, hvad der skal være i skabene, men det får vi.

Store, men gode omvæltninger
De nye driftskoncepter betyder en vis omvæltning for personalet, som er vant til at arbejde på andre måder. Men Jane Birkebæk er ikke i tvivl om, at overgangen til de nye driftskoncepter bliver langt lettere fordi, afdelingen har arbejdet sammen med Projektafdelingen for Sygehusbyggeri.

- Med de nye driftskoncepter bliver patienten sat endnu mere i centrum og håbet er, at personalet får mere patientkontakt i det daglige. Jeg tror på de nye koncepter og så snart vi er landet oven på flytningen, så bliver det rigtig godt, lyder det fra Jane Birkebæk.

 

Flytning af 242 4
 
Flytning af 242 3 


Siden er sidst opdateret 8-1-2021Sydvestjysk Sygehus | Finsensgade 35, 6700 Esbjerg | Tlf. 7918 2000 | Tilgængelighedserklæring