Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
 Sydvestjysk SygehusTil Region SyddanmarkTil forsiden

Sengebygningens Næse er rettet

Siden oktober har håndværkere haft travlt med at facaderenovere tilbygningen, ”Næsen”, på Sydvestjysk Sygehus’ nuværende sengebygning. Inden jul blev den sidste hvide skærmtegl monteret, og flere måneders byggestøj blev dermed afsluttet.
 

Sydvestjysk Sygehus’ eksisterende sengebygning er fra de glade – men knap så miljøvenlige – 70’ere og facaderenoveres derfor fra yderst til inderst med henblik på at energioptimere sygehuset.
 

I de oprindelige byggeplaner skulle sengebygningens røde murstenstilbygning, ”Næsen”, fra 2009 slet ikke renoveres. Men grundet en tillægsbevilling fra Regionen blev det muligt at give ”Næsen” en opgradering, så hele sengebygningen kunne få et ensartet udtryk.
 

Omfattende byggeprojekt
- Det er selvfølgelig en stor udfordring for både patienter, pårørende og personale, at vi larmer og støver så tæt på. Selvom ”Næsen” med sin unge alder kunne ”nøjes” med at blive beklædt med hvide skærmtegl, så har vores håndværkeres tilstedeværelse på ydersiden af ”Næsen” selvfølgelig ikke været støjfri, lyder det fra projektleder Morten Fuglsig Lauridsen.
 

Facaderenovering af sygehusets nuværende sengebygning sker imens sygehuset er i fuld drift. Det vil sige, at håndværkere og plejepersonale arbejder side og om side, og at både patienter og pårørende kan opleve støj og byggerod:
 

- Inden vi gik i gang med ”Næsen” foretog vi boreprøver, så vi sammen med sygehusets personale kunne lægge plan over, hvor og hvornår vi kunne bore. På den måde har personalet haft mulighed for at flytte patienter og undersøgelser i takt med, at håndværkerne arbejdede sig rundt om ”Næsen”, fortæller Morten Fuglsig Lauridsen. 

 

Næsen inden facaderenovering
 "Næsen" før facaderenoveringen.
 
 
Næsen efter facaderenovering
"Næsen" efter.

Ro i Næsen
Selvom der er gjort meget i planlægningsfasen, så har der været behov for løbende tilpasninger, og renoveringen har stillet store krav til alle:
 

- Vi har haft flyttet patienterne rundt for at undgå, at de blev udsat for støj. Vi har også været nødt til tale med familierne om deres bekymringer, når deres pårørende blev flyttet rundt gentagende gange. Men generelt er processen gået rigtig fint, lyder det fra Inge Holst, afdelingssygeplejerske Intensiv.
 

Derudover er der lavet en aftale om, at larmende arbejde ikke må foregå fra kl. 12.30-14.00 og kl. 20.00-7.30 – her skal der være ro på sygehuset. Skulle der på andre tidspunkter opstå et akut behov for ro, så kan personalet bede om, at byggearbejdet stopper midlertidigt.
 

- Den aftale har fungeret ganske fornuftigt, men vi må erkende, at det ikke er uden udfordringer at vi bygger lige op ad et sygehus. Derfor så vi også frem til at blive færdige med at montere de sidste skærmtegl, så personalet og vores patienter atter kunne få ro i ”Næsen”, slutter Morten Fuglsig Lauridsen.
 

Og det er Inge Holst helt enig i:

- Det er ingen hemmelighed at vi er glade for, at denne byggefase er ovre. Nu gør vi os klar til den næste.


Siden er sidst opdateret 15-5-2017



Sydvestjysk Sygehus | Finsensgade 35, 6700 Esbjerg | Tlf. 7918 2000 | www.sydvestjysksygehus.dk