Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
 Sydvestjysk SygehusTil Region SyddanmarkTil forsiden

Facaderenovering: Vi er halvvejs

I næste uge tager håndværkerne fat på næste etape af facaderenoveringen på Blæksprutten, den nuværende sengebygning. Det betyder, at patienter og plejepersonale frem til november får udsigt til stilladser, plastik og støj – men det betyder også, at facaderenoveringen på Blæksprutten er halvvejs.

 

Blæksprutten er fra 1974, og tiden har sat sine tydelige spor på den 43 år gamle bygning:

 

- Helt kort kan det siges, at Blækspruttens originale facade er forældet. Vi renoverer derfor facaden fra yderst til inderst, hvilket vil sige, at vi skifter vinduerne ud med tre-lags termoruder og indbyggede persienner, vi opgraderer facadens isoleringsevne og udskifter de gamle radiatorer med nye og rengøringsvenlige, forklarer Morten Fuglsig Lauridsen, projektleder på facadeprojektet.

 

Sidste halvdel mangler
Blækspruttens facaderenovering har stået på siden 2016, og den ene halvdel af bygningen har allerede fået ny facade.

I næste uge tages der hul på næste etape – etape 4 – som forventes afsluttet i november 2017.

 

Facaderenovering, Blæksprutten etape 4
 

Renovering i etaper og faser
Den gennemgribende facaderenovering sker imens Sydvestjysk Sygehus er i drift med patienter, pårørende og plejepersonale inde på sygehuset. Og dét stiller krav til byggeprocessen.

 

- Af hensyn til vores patienter og personale, udfører vi facaderenoveringen i etaper,  så vi ikke generer mere end højst nødvendigt, fortæller Morten Fuglsig Lauridsen og uddyber:

 

- Etape 4 er inddelt i 4 lodrette faser. Det vil sige, at vi tager én fase af gangen, som varer ca. 7 uger, inden vi går videre til den næste. 

 

Hensyn og åben dialog
Plastik og stilladser uden for vinduerne. Støvvægge og lukkede sengestuer og kontorer – selvom facaderenoveringen sker i etaper og faser, så påvirker byggearbejdet den daglige drift på afdelingerne.

 

- Inden vi påbegynder en ny etape, er vi i tæt dialog med ledelsen på de afdelinger, der vil blive påvirket af facaderenoveringen. Når vi er i gang med arbejdet på facaderne, holder vi ugentlige møder, hvor afdelingsledere og repræsentanter fra byggeriet mødes og drøfter projektet. På den måde sikrer vi, at personalet hele tiden er opdateret omkring, hvad der sker i byggeprocessen, fortæller Morten Fuglsig Lauridsen.

 

- Men vi bygger på et sygehus, og det er levende mennesker vi har med at gøre, så kan vi ikke planlægge os ud af alt. Vi har derfor lavet en aftale om, at larmende arbejde ikke må foregå fra kl. 12.30-14.00 og kl. 20.00-7.30. Men skulle plejepersonalet få akut behov for ro omkring en patient, så kan vi indstille arbejdet midlertidigt, slutter Morten Fuglsig Lauridsen, som glæder sig over, at håndværkerne nu går i gang med den sidste halvdel af Blæksprutten.

 

Ny facade, Blæksprutten
Blæksprutten efter facaderenovering.

 

Etape 4 udføres fra maj til november 2017.

 

Derefter mangler sidste etape - etape 5 – som udføres i 2018.

 

 


Siden er sidst opdateret 8-1-2021Sydvestjysk Sygehus | Finsensgade 35, 6700 Esbjerg | Tlf. 7918 2000 | Tilgængelighedserklæring