Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
 Sydvestjysk SygehusTil Region SyddanmarkTil forsiden

Ingeniørstuderende så byggeri på Sydvestjysk Sygehus

I torsdags tog 10 ingeniørstuderende en pause i eksamenslæsningen og tog på byggepladsbesøg på Sydvestjysk Sygehus. De studerende kom tæt byggeriet af sygehusets nye sengebygning og fik svar på deres mange spørgsmål om konstruktion, betonstøberi og elementbyggeri.


Vejret viste sig ikke fra sin bedste side, da 10 ingeniørstuderende i sidste uge var på besøg på Sydvestjysk Sygehus’ byggeplads.

Lidt regn betød heldigvis ikke meget for de studerendes interesse for sygehusbyggeriet, der udover renovering og ombygning af eksisterende bygninger, også omfatter opførelsen af en knap 15.000 m2 stor sengebygning.

 

Ingeniørstuderende på besøg
De studerende fik en rundvisning af byggeriets projektledere.


Kobling mellem teori og praksis
Formålet med besøget var at vise ingeniørstuderende byggeriet på Sydvestjysk Sygehus. Og selvom besøget lå midt i de studerendes læseferie, var 10 interesserede kommende ingeniører fra Aalborg Universitet, Esbjerg, mødt op for at koble klasseværelsets teori med virkelighedens byggeri.


Martin Beck Kristiansen var en af de studerende, der tog fri fra opgaveskrivningen og tog på byggepladsbesøg på Sydvestjysk Sygehus:


- I øjeblikket arbejder vi med et projekt, der blandt andet omhandler betonkonstruktioner, og derfor kunne vi godt klemme et besøg ind. På næste semester kommer vi til at arbejde meget med beton og derfor tænkte vi, at det ville være en god ide at se og høre lidt om det i praksis, inden semesteret starter, fortæller Martin Beck Kristiansen, der går på 4. semester på Byggeri- og anlægskonstruktion på Aalborg Universitet, Esbjerg.

 

Ingeniørstuderende på besøg 2
På den nye sengebygnings 2. sal blev der snakket beton.


Ikke kun beton
Under besøget fik de studerende en let gennemgang af baggrunden for byggeriet på Sydvestjysk Sygehus samt en rundvisning på byggepladsen.


I sygehusets nye sengebygning fik de studerende set og hørt om beton, elementer og konstruktion – men også, at byggeriet er meget mere end det.


- Vi hørte en del om, hvordan projektgrupper og ledelse samarbejder. Her blev vigtigheden i planlægning mellem forskellige samarbejdspartnere synliggjort, og dette gav et indtryk af, at byggeriet langt fra kun omhandler tal og formler, men i høj grad også vidensdeling mellem for eksempel sygehuset og de projekterende, således der bliver bygget med erfaring og med henblik på funktionalitet, lyder det fra Martin Beck Kristiansen.


Når Martin Beck Kristiansen er færdiguddannet som ingeniør, kunne han godt tænke sig at lære kinesisk eller spansk, og blive ansat i en virksomhed med mulighed for udsendelse til udlandet. 
 


Siden er sidst opdateret 12-6-2017Sydvestjysk Sygehus | Finsensgade 35, 6700 Esbjerg | Tlf. 7918 2000 | www.sydvestjysksygehus.dk