Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
 Sydvestjysk SygehusTil Region SyddanmarkTil forsiden

Åbent hospital trak naboer til

Når man ud- og ombygger for mere end 700 millioner kroner sker det ikke uden at hverken støje, fylde eller rode. Det ved Projektafdelingen godt, og derfor havde afdelingen også gjort en særlig indsats for at invitere sine naboer, da der søndag blev inviteret til Åbent hospital.

 

ÅH

Balloner i lange baner er med til at gøre arrangementet festligt - og til stor fornøjelse for de besøgende børn. Bagerst ses den nye sengebygning, som søndag kunne besøges. 

 

De er blandt de allerførste på pletten, de tre kvindelige beboere fra Torvegade. Projektafdelingens chef, Svend Erik Nielsen, har kun lige taget plads ved indgangen til teltet på slaget 10.00 søndag formiddag, da de står klar til at aflægge nabobesøg – og der er selvfølgelig kaffe på kanden.

Svend Erik Nielsen byder de tre kvinder velkommen til Åbent hospital, og så er det tid til at gå på opdagelse og med egne øjne se, hvorfor SVS indimellem er en både støjende og rodende nabo.

Også ganske mange andre naboer lægger tidligt på dagen vejen forbi, og det er helt i tråd med projektafdelingens ønske. Faktisk har afdelingen sørget for, at netop sygehusets tætte naboer har fået helt særlige, personlige invitationer leveret direkte i deres postkasser.       


- Vi forsøger at have fokus på at holde os på god fod med naboerne, for det er klart, at et byggeri i den størrelsesorden vi her har gang i både larmer og roder. Vi prøver at informere vores naboer og holde en god kontakt, så vi kan tage eventuelle utilfredsheder i opløbet. Derfor har vi også gjort en ekstra indsats for at invitere sygehusets naboer i dag, det er en oplagt måde at komme i dialog og vise frem, hvorfor vi indimellem støjer, som vi gør, forklarer projektchef, Svend Erik Nielsen, der dagen igennem personligt tager imod de cirka 450 mennesker, der kigger forbi til Åbent hospital. 

 

Vi bygger for livet
Alle har de en unik mulighed for at besøge den nye sengebygning, blive klogere på SVS’ nye kirurgirobot, opleve et nyt, stort ambulatorieområde og smage på nogle af de søde sager, som også sygehusets patienter nyder godt af. De yngste gæster kan lege ”byggemænd” i sandkassen, fornøje sig med balloner eller kravle på rigtige byggemaskiner. Alle steder står engagerede medarbejdere klar til at fortælle om både byggeriet og de mange nye muligheder, som det giver for både dem selv og patienterne.
  
Først på eftermiddagen er to-årige Torkild og hans to ældre bror, Tobber kommet på besøg. Sammen med deres forældre er de kommet kørende fra Bramming lokket til af reklamen for arrangementet på sygehusets Facebookside.


- Vi synes bare, at det lød som en sjov mulighed, og da Torkild blev opereret her så sent som i torsdags, er det en god mulighed for at opleve sygehuset på en anden måde, lyder det fra deres mor, inden hun må assistere med gravkoen i sandkassen.


Samtidig med at SVS inviterer indenfor til et kig på byggeriet, gør 18 andre sygehusbyggerier over hele landet det samme. Initiativet er taget af Danske Regioner og er et led i kampagnen ”Vi bygger for livet”.

 

På SVS er projektafdelingens kommunikationsmedarbejder, Louise Bendixen Lund, udnævnt til projektleder for arrangementet. Dagen igennem guider hun de besøgende rundt til oplevelserne, og da klokken slår 14.00 kan hun glad og tilfreds gøre status over dagen, hvor succeskriteriet inden var mindst 300 besøgende. Med cirka 450 gæster må det siges at være mere end indfriet.   

 

- Det gik rigtig godt, og jeg synes bestemt vi kan være stolte af vores Åbent hospital-arrangement. Det var dejligt at opleve de mange positive gæster og se, hvor nysgerrige de var på byggeriet på Sydvestjysk Sygehus. Jeg er især stolt af det engagement jeg så fra mine kolleger og det sygehuspersonale, der hjalp til på dagen. De er en stor del af grunden til, at vores gæster fik en rigtig god oplevelse på byggepladsen, siger Louise Bendixen Lund.

 

ÅH

Torkild og Tobber fra Bramming er vilde med de store maskiner.

 

ÅH

Projektafdelingen har opstillet en sandkasse til arrangementet. Særligt de fire indkøbte "gravkøer" er i høj kurs blandt arrangementets yngste gæster. 

 

ÅH

SVS' nye kirurgirobot skal snart i aktion. Den får hjemme i dette rum, og søndag kunne de besøgende opleve robottens kunnen på video og plancher. 

 

ÅH
Louise Bendixen Lund (t.v.) er projektleder på Åbent hospital-arrangementet. Hun sørger selv for, at de besøgende bliver guidet godt rundt. 
 
ÅH
Køkkenet stiller med kaffe, juice og lidt til de søde tænder. Særligt citronfromagen er der bud efter.
 
ÅH
Åbent hospital set fra oven. Forrest ses de to maskiner, som især de yngste gæster var meget optaget af.
 
ÅH
Engagerede medarbejdere fortæller om de nye rammer for deres arbejdsplads. Spørgelysten er stor.

 

 

 


Siden er sidst opdateret 7-9-2017Sydvestjysk Sygehus | Finsensgade 35, 6700 Esbjerg | Tlf. 7918 2000 | www.sydvestjysksygehus.dk