Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
 Sydvestjysk SygehusTil Region SyddanmarkTil forsiden

Rejsegilde: Sydvestjysk Sygehus vokser med 15.000 m2

I går var en festlig dag på byggepladsen på Sydvestjysk Sygehus. De godt 2000 betonelementer, der skal danne rammerne for sygehusets nye sengebygning, er færdigmonteret – og det skulle markeres med et rejsegilde.

 

Den nye sengebygning på Sydvestjysk Sygehus begynder at tage form. I går blev der holdt rejsegilde og helt efter traditionerne blev det fejret med kranse og flag på taget, masser af pølser og takketaler til byggepladsens håndværkere. 

 

Rejsegilde, ny sengebygning
 Kransene var kommet højt til vejrs og flagene var hejst, da Sydvestjysk Sygehus’ nye sengebygning i går blev markeret ved et rejsegilde.
 
Rejsegilde 2017
 Håndværkere fra sygehusets øvrige byggeprojekter var også inviteret til rejsegilde. 
 
Bygger til patienter og personale
Omkring 150 mennesker var mødt op for at fejre håndværkernes store arbejde med opførelsen af sygehusets nye sengebygning.


- Det kan lyde enkelt at bygge en ny sengebygning, men det er det bestemt ikke – det kræver en kæmpestor indsats. I bygger den til glæde for de mennesker, som i en kortere eller længere periode af deres liv bliver ramt af sygdom, sagde regionsrådsformand, Stephanie Lose.


- I bygger for de pårørende. I bygger for de ansatte. Resultatet af jeres arbejde bliver den fysiske ramme om behandlingen af vores patienter. Og gode rammer er vigtige.

 

Stephanie Lose, rejsegilde
 Stephanie Lose, regionsrådsformand i Region Syddanmark, holdt tale til dagens rejsegilde.
 
Rejsegilde 2017
 Rejsegildet blev holdt efter traditionerne: Rigeligt med pølser og kakaomælk.

 

Byggeri tæt på sygehus
Byggeriet af den knap 15.000 m2 store sengebygning startede i 2016, og byggeriets fremskridt er blevet fulgt tæt.


- Jeg må indrømme at jeg til tider tvivlede på, om I kunne nå at blive færdige til rejsegildet. Men I gjorde det, lød det fra sygehusdirektør, Per Busk.


Når sengebygningen står færdig i 2019 bliver det med 158 ensengsstuer, blodprøveambulatorium samt undervisnings- og mødefaciliteter.


Den nye sengebygning bygges i direkte forlængelse af det eksisterende Sydvestjysk Sygehus. Dét giver en række udfordringer, da sygehuset under hele byggeperioden, er i fuld drift.


- Ikke mange meter herfra har I plejepersonale, patienter og pårørende inde på den anden side af murerne, sagde projektchef Svend Erik Nielsen, som i sin tale roste både håndværkere og plejepersonale for deres gode samarbejde på trods af det tætte "naboskab".

Svend Erik Nielsen, rejsegilde
Projektchef, Svend Erik Nielsen, takkede håndværkerne for deres store indsats, og roste dem for, at de var kommet så langt i byggeprojektet uden arbejdsulykker. 
 
Rundende af med fremvisning
Da talerne var ovre, og de fleste havde fået en pølse eller to indenbords, blev rejsegildets gæster inviteret en tur op i byggeriet, hvor de på 3. sal kunne få en fornemmelse af de kommende ensengsstuer og nyde udsigten over Esbjerg.

 

Rejsegilde 2017
 Da talerne var overstået, kransene hængt op og pølserne fortæret, havde gæsterne mulighed for at få en fremvisning i det nye byggeri, hvor de kunne se og høre om det færdige projekt.
 
Rejsegilde 2017
 Ca. 150 mennesker var mødt for at fejre håndværkernes indsats.  


 


Siden er sidst opdateret 8-1-2021Sydvestjysk Sygehus | Finsensgade 35, 6700 Esbjerg | Tlf. 7918 2000 | Tilgængelighedserklæring