Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
 Sydvestjysk SygehusTil Region SyddanmarkTil forsiden

500 ansatte har fået nye omklædningsrum

I en kældergang under Sydvestjysk Sygehus renoveres en række omklædningsrum. Tidsplanen er halveret og allerede i næste uge vil knap 500 ansatte have fået nye og moderniserede omklædningsforhold. Mød Johnny, som er projektleder på projektet.

 

Lofterne manglede, og rør og ledninger hang ned. Gulvene var triste at se på, og toilet- og badeforholdene var slidte.

Der var nok at tage fat på, da Johnny Røjkjær begyndte på renoveringsarbejdet af 8 omklædningsrum i kælderen under Sydvestjysk Sygehus. Et renoveringsprojekt der resulterer i, at knap 500 ansatte på sygehuset får nye og moderniserede omklædningsforhold.

 

Johnny
Johnny Røjkjær er projektleder på renoveringsprojektet af 8 omklædningsrum i kælderen. Johnny Røjkjær flytter selv de knap 500 skabe, der skal flyttes i forbindelse med renoveringen. Derudover har Johnny også selv lavet al el-arbejde – for som han siger: ”Jeg er ikke en kontormand, og jeg trives ikke bag en computer”.
 
Foran tidsplanen
I starten af marts blev det første omklædningsrum tømt og skabe og ansatte blev flyttet ud i midlertidige omklædningsrum.

- Inden vi renoverer et omklædningsrum, flytter vi skabe ud i midlertidige rum, hvor ansatte skal klæde om imens renoveringen står på. For at gøre denne midlertidige udflytning så kort som mulig for de ansatte, valgte vi at optimere processen ved at renovere to omklædningsrum på én gang. Det betyder, at vi har halveret vores oprindelige tidsplan, og i stedet er vi færdige med alle 8 omklædningsrum allerede i næste uge, fortæller Johnny Røjkjær, der er projektleder på renoveringsprojektet.

Fra pedel til projektleder
Johnny Røjkjær har været ansat i Projektafdelingen for Sygehusbyggeri siden 2012. Hans officielle titel er pedel, og hans arbejde består i at løse praktiske opgaver, der opstår i forbindelse med om- og udbygningerne på Sydvestjysk Sygehus.

I år hvor renovering af de 8 omklædningsrum har stået øverst på Johnny Røjkjærs opgaveliste, kan titlen pedel byttes ud med projektleder.

- Jeg har ikke erfaring med byggeledelse. Jeg er udlært elektriker og selvom jeg tidligere har arbejdet på store byggerier, så har jeg aldrig før haft rollen som projektleder, fortæller Johnny Røjkjær, som ikke lægger skjul på, at der fulgte udfordringer med den nye titel.

- Jeg har været vant til, at det var mig, der fik stukket en tegning i hånden med besked om, at ”sådan her skal det være”. I det her projekt er det mig, der har stået for planlægningen og sørget for at koordinere arbejdet med maleren, vvs’erne, gulvmontøren osv. for at sikre, at vi overholder tidsplanen, lyder det fra Johnny Røjkjær, som tilføjer:

- Men det er også sjovt at få lov til at stå med sådan et projekt selv. Det er især rart at ansatte, der er flyttet ind i de færdigrenoverede omklædningsrum, har klappet mig på skulderen og sagt, at de synes de nye omklædningsforhold er flotte.

En af dem, der kan klappe Johnny Røjkjær på skulderen er Rikke Rosengren. Rikke Rosengren er projektsygeplejerske på Skleroseklinikken på Neurologisk Afdeling.

- Vi har fået rigtig fine forhold. Her er blevet dejligt lyst, og toilet- og badeforholdene er blevet gode, fortæller Rikke Rosengren og understreger især, hvor glad hun er for, at der er kommet bænke ind i omklædningsrummene.

Et stort kvalitetsløft
- Alt er nyt – kun selve garderobeskabene har vi valgt at genbruge. Og det skyldes en økonomisk prioritering, hvor vi valgte at prioritere nye lofter, nye gulve og nyt inventar på badeværelser og i bruserum, lyder det fra Johnny Røjkjær.

Den 7. november flytter Johnny Røjkjær de sidste skabe på plads og kan, inden dagen er omme, tilfreds lukke døren til det sidste omklædningsrum bag sig.

- Vi kan på nuværende tidspunkt se, at der er nogle mangler, der skal udbredes og nogle knager, der skal monteres. De opgaver tager vi fat på, når vi er færdige i det sidste omklædningsrum, slutter Johnny Røjkjær.

Renoveringen af de 8 omklædningsrum er blot begyndelsen. Sydvestjysk Sygehus’ journalarkiv, som også ligger i kælderen, flyttes og i stedet indrettes omklædningsrum til ca. 400 ansatte.

 

Omklædningsrum
Det første omklædningsrum Johnny renoverede, var en test. Dels for at se, hvor lang tid renoveringen ville tage, men også for at finde ud af, hvordan standarden i de øvrige 7 omklædningsrum skulle være.
Johnny Røjkjær er ca. 5 uger om at renovere et omklædningsrum. Ved at renovere to omklædningsrum på én gang er Johnny Røjkjær færdig med alle 8 omklædningsrum langt tidligere end først planlagt.

 
 
Omklædningsrum
Efter renovering.


 


Siden er sidst opdateret 4-12-2017Sydvestjysk Sygehus | Finsensgade 35, 6700 Esbjerg | Tlf. 7918 2000 | www.sydvestjysksygehus.dk