Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
 Sydvestjysk SygehusTil Region SyddanmarkTil forsiden

Stor levering til Sydvestjysk Sygehus!

Det var en tung last, der i dag blev leveret til Sydvestjysk Sygehus. Sygehusets nye MR-scanner, der blandt andet skal spille en vigtig rolle i kampen mod prostatakræft, kom i dag på plads i sygehusets MR-Center.


Det var med tungen lige i munden og stor præcision, at sygehusets nye MR-scanner i dag blev trillet på plads i sygehusets MR-Center.


Lokalet til scanneren har stået tomt siden 2013, hvor sygehusets scannere, som følge af et Generalplansprojekt, blev samlet i et nyrenoveret og moderne MR-Center. Generalplanen er den samlede plan for om- og udbygningerne på Sydvestjysk Sygehus, som Projektafdelingen for Sygehusbyggeri varetager på vegne af Region Syddanmark.

 

Ny MR-scanner

Den nye MR-scanner er en Siemsens 3T Magnetom Vida til ca. 15 millioner kr. og vejer 7 tons.

 

Ny MR-scanner

Siden starten af februar har Projektafdelingen for Sygehusbyggeri og håndværkere haft travlt med at gøre rummet klar, hvor den nye MR-scanner skal stå. På grund af sin vægt og rystelser i forbindelse med scanninger, har man til scanneren bygget en selvstændig sokkel og i rummets vægge indbygget et kobbernet, der indkapsler det stærke magnetfelt og radiobølger.


Hjælp til diagnosticering af kræft
Den nye MR-scanner er dobbelt så stærk som sygehusets øvrige scannere, og det har betydning for kvaliteten og detaljerne på de scanningsbilleder, der skal være med til at bestemme sygdomme.


De detaljerede scanningsbilleder skal blandt andet spille en vigtig rolle i diagnosticeringen af prostatakræft, og scanneren indkøbt i et samarbejde med Urologisk Afdeling, som har en ny ultralydscanner på vej. De to maskiner kommer til at kunne ”snakke” sammen og vise urologerne, hvor en kræftknude præcist sidder.

 

Læs mere om baggrunden for den nye MR-scanner her.
 


Siden er sidst opdateret 8-1-2021Sydvestjysk Sygehus | Finsensgade 35, 6700 Esbjerg | Tlf. 7918 2000 | Tilgængelighedserklæring