Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |

Sydvestjysk sygehusTil Region SyddanmarkTil forsiden


Forside - Sydvestjysk SygehuspilOm ospilNyhedsbrevpilNyhedsbrev 4. september 2020pilSydvestjysk Sygehus satser på afsnit for alderdommens sygdomme

Sydvestjysk Sygehus satser på afsnit for alderdommens sygdomme

Geriatrisk læge, Ole Davidsen, skal bygge et afsnit for syge ældre på Sydvestjysk Sygehus hen over efteråret 2020

SVS NYT
Ole vil lave et tilbud, som arbejder tæt med kommunerne.


Ole Davidsen er en mand, som går direkte til opgaven. Den nyansatte læge med speciale i alderdommens sygdomme er den første og eneste af sin slags på Sydvestjysk Sygehus – men sådan bliver det ikke ved med at være, for allerede i løbet af de næste måneder udvider specialet med to læger. De tre skal i fremtiden køre et geriatrisk afsnit i Esbjerg til glæde for ældre patienter.
Ole havde sin første dag på SVS den 3. august 2020, og han glæder sig meget til at være med til at skabe et nyt tilbud for de ældre borgere omkring Sydvestjysk Sygehus - og han har ingen tid at spilde:
- Jeg glæder mig til at vi kan tilbyde vores patienter noget nyt på sygehuset. Min drøm er at skabe et forløb som skal være hurtigt, nemt og effektivt. På den måde skal vores patienter ikke vente og opleve omveje i deres forløb. Jeg har mange tanker på tegnebrættet, fortæller Ole.
Og netop tidsspild er en af Oles kæpheste:
- Livet er jo tid, og tid altså ikke er noget, man kan købe for penge. Og når alderdommen træder ind, så er meget af tiden gået, det er bare endnu en grund til, at vi skal effektivisere vores arbejdsgang. Det kommer til at blive rigtig godt, siger Ole Davidsen.

 

Det begynder med et samarbejde
Det kommende afsnit for alderdommens sygdomme forventes at starte op i løbet af efteråret 2020. Patienterne vil typisk være ældre, der allerede har en tilknytning til et kommunalt tilbud.
Derfor begynder og slutter afsnittets arbejde også med et tæt samarbejde med kommunerne i Sydvestjysk Sygehus’ optageområde.
- Det skal være sådan, at patienterne på afsnittet oplever en glidende overgang imellem at være på sygehuset og komme tilbage til det kommunale tilbud, som de er tilknyttet, og det kan vi kun gøre, hvis vi har et tæt samarbejde, så det er det første, vi skal se på, siger Ole Davidsen.

 

Fakta
Den typiske geriatriske patient er ældre med flere sygdomme, der samlet set giver funktionstab eller handikap. Det kan bl.a. dække over sygdomme som fx: Fejlernæring og vægttab, depression, hukommelsestab, langvarigt sengeleje, sociale problemer m.m.
Målet med behandling er ikke udelukkende helbredelse, men også hjælp til at opretholde eller genoprette et fungerende funktionsniveau, fysisk, psykisk og socialt. 


Siden er sidst opdateret 7-1-2021Sydvestjysk Sygehus | Finsensgade 35, 6700 Esbjerg | Tlf. 7918 2000 | Tilgængelighedserklæring