Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |

Sydvestjysk sygehusTil Region SyddanmarkTil forsiden


Forside - Sydvestjysk SygehuspilOm ospilNyhedsbrevpilNyhedsbrev 4. september 2020pil25 år med Radio Medical - livlinen fra SVS til søens folk

25 år med Radio Medical - livlinen fra SVS til søens folk

Bragt i nyhedsbrevet SVS NYT den 4. september

Styrmænd og Kaptajner har mellem 40.000 og 50.000 gange kontaktet SVS for hjælp til at vurdere og behandle sygdomme og skader. Fra distancen leverer Radio Medical på Sydvestjysk Sygehus hjælp til danske skibe fra handelsflåden og fiskeflåden samt udenlandske skibe, der sejler i dansk farvand. 

 

SVS NYT

Søren her og de andre seks læger i Radio Medical-teamet har nu i 25 år gjort det lidt tryggere at sejle i både lokale farvande og ude på verdenshavene. 

 

Du er kaptajn på et skib ude på verdenshavene. Der er måske flere dages sejlads til nærmeste hospital. Hvad gør du ved sygdom eller skade opstået i den besætning, du er ansvarlig for? Svaret er et opkald til de dygtige læger i Radio Medical. Døgnet rundt svarer læger på Sydvestjysk Sygehus på alle disse henvendelser for at vurdere situationen og fortælle kaptajn eller styrmand, hvilken behandling der skal sættes i gang eller om evakuering er nødvendig.

Lige nu er der typisk 10 kontakter om dagen. Sidste lørdag handlede det for overlæge Søren Kristensen fx om kæbebrud, infektion i en finger, et epileptisk anfald, et fremmelegeme i et øje, diabetes og en enkelt evakuering i forbindelse et kyllingeben, der havde sat sig fast i et spiserør. Som det også gælder normalt var under halvdelen af opkaldene fra skibe fra enten Østersøen eller Nordsøen – de fleste henvendelser er fra de store Verdenshave.

Gennem 25 år har Lægerne i Radio Medicals passet vagter lige her i Esbjerg. De er blevet kontaktet mellem 40.000 og 50.000 gange og har hjulpet danske skibe fra handelsflåden og fiskeflåden samt udenlandske skibe, der sejler i dansk farvand. 


Siden er sidst opdateret 7-1-2021Sydvestjysk Sygehus | Finsensgade 35, 6700 Esbjerg | Tlf. 7918 2000 | Tilgængelighedserklæring