Gå til indhold
FORSIDEN | LÆS OP | REN TEKST | PRINT | SITEMAP |
 Sydvestjysk SygehusTil Region SyddanmarkTil forsiden

Neurologisk Afdeling

Velkommen til Neurologisk Afdeling
Neurologisk Afdeling Sydvestjysk Sygehus

Om Neurologisk Afdeling
Neurologisk Afdeling varetager undersøgelse, diagnostik, behandling, genoptræning og kontrol ved sygdomme i nervesystemet. Dvs. hjernen, rygmarven og de perifere nerver, samt ved visse muskelsygdomme.

Der er tale om patienter med apopleksi, epilepsi, hovedpine, Parkinsons sygdom, dissemineret sclerose, demens, bevægesygdomme, hjernetumor samt en række andre neurologiske lidelser.

Afdelingen har regionsfunktion i hovedpinesygdomme og neurogene smertetilstande, samt varetagelsen af trombolysebehandlingen til apopleksipatienter i Region Syddanmark.

Neurologisk Afdeling består af flere forskellige afdelinger og ambulatorier, som du kan læse mere om via menuen til venstre.


 

Har du styr på din medicin, når du rejser?
Danmark er med i det såkaldte Schengen-samarbejde, og det har betydning, når man rejser til udlandet med visse typer af medicin i bagagen.

Hvis du får medicin, som indeholder euforiserende stoffer, har du mulighed for at få en medicinattest på apoteket - også kaldet et pillepas. Pillepasset dokumenterer, at den medbragte medicin er til eget forbrug.

Det er ikke alt medicin, som du behøver en attest for at medbringe. Pillepasset er til medicin, der virker euforiserende, og som påvirker centralnervesystemet. Det er fx sovemedicin, stærke smertestillende midler og beroligende midler.

Hvis du ønsker et pillepas, skal du bruge en recept fra lægen på den pågældende medicin. Herefter kan apoteket udstede pillepasset, som er gratis.


Du kan læse mere om pillepasset på apotekets hjemmeside.


Hvis du rejser til lande uden for Schengen-samarbejdet
Hvis du skal rejse til et land uden for Schengen-samarbejdet, skal du kontakte det pågældende lands ambassade i Danmark  for at høre, om lovgivningen giver mulighed for at medbringe denne type medicin, samt hvilken dokumentation der kræves i det pågældende land.

Læs mere om hvor pillepasset er gyldigt
.

 

 

Kontakt
Neurologisk Sengeafd. 652
Sydvestjysk Sygehus
Finsensgade 35
6700 Esbjerg
- Delfinen, 2. sal (kort)

Kontakt | Besøgstider

Neurologisk Ambulatorium
Sydvestjysk Sygehus
Haraldsgade 7
6700 Esbjerg
- Hvalen, indgang 1, st. (kort) 

Afbud og kontakt

Neurorehabiliteringen
Sydvestjysk Sygehus
Engparken 1
7200 Grindsted
- Bloknummer 1, 3. sal

Kontakt

Apopleksi

Send sikker mail til Apopleksi, her

Digital post

Du kan sende digital post til afdelingen via borger.dk 

 

 


Siden er sidst opdateret 10-9-2018Praktiske oplysninger

Sydvestjysk Sygehus | Finsensgade 35, 6700 Esbjerg | Tlf. 7918 2000 | www.sydvestjysksygehus.dk